Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Er zijn veel verschillende soorten tegels, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua formaat. Hierdoor kan het zijn dat je zo veel keuze hebt en zo veel mooi vindt, dat je keuzestress krijgt. Welke tegel wil ik wel in mijn badkamer hebben en welke tegel past het beste bij de wensen die ik heb voor een nieuwe badkamer? In deze blog leggen we uit welke tegels er allemaal zijn.

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Welke soorten tegels zijn er

Bij Sani4All zijn alle tegels van keramiek, deze zijn gemaakt van een mengsel van zand en klei. De keramische tegels zijn kras- en slijtvast. Je hebt verschillende vloer- en wandtegels, denk bijvoorbeeld aan de marmerlook tegel, houtlook tegel, terrazzo tegel en betonlook tegels. Deze tegels kun je voor zowel je vloer als voor de wand gebruiken. Ook hebben we nog verschillende decortegels. We hebben bijvoorbeeld de hexagon tegel, dit is een zeshoekige tegel. De rechthoekige tegel, ook wel handvorm tegel genoemd, is een lange rechte tegel. Je hebt kleine vierkante tegels en je hebt de decortegel met een print er op. Deze heb je in veel verschillende soorten printen. De meest verkochte afmetingen van tegels zijn op dit moment 60cm x 60cm of 60cm x 120cm. Neem je grote tegels, dan lijkt jouw badkamer veel groter. Dit komt doordat er minder voegen zijn, dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat de ruimte is.

Soorten tegels
Vloer en wand tegels

Vloer- en wandtegels

De vloer- en wandtegels zijn dus tegels die je voor zowel de vloer als de wand kan gebruiken. Wil je voor een rustige badkamer gaan? Neem dan maar 1 tegel over de hele badkamer. Wil je een badkamer die wel rustig is, maar dat er iets kleur in de badkamer zit? Kies er dan voor om bijvoorbeeld in jouw doucheruimte of achter jouw badmeubel een leuke decortegel te doen in een leuke print of kleur. Wil je een badkamer die vrolijk is en opvalt? Kies dan voor meerdere soorten tegels in jouw badkamer. Je hebt de vloer- en wandtegels in verschillende formaten. Hierdoor kun je zelf nog de keuze maken of je voor wat kleinere tegels gaat van bijvoorbeeld 60cm x 60cm of ga je voor grotere tegels bijvoorbeeld 60cm x 120cm.

Marmerlook tegel

Door te kiezen voor de marmerlook tegel in jouw badkamer, krijgt jouw badkamer een luxe uitstraling. Maar als je voor deze tegel kiest kan jouw badkamer ook wel erg druk worden. Wil je bijvoorbeeld deze tegel graag in jouw badkamer, maar wil je hem niet op elke wand? Kies er dan voor om bijvoorbeeld maar één wand te doen. Of kies ervoor om 1 wand met de marmerlook tegel te doen en bijvoorbeeld de doucheruimte ook in deze tegel. Hierdoor heb je wel de marmerlook tegel en de luxe uitstraling, maar wel de rust. Marmerlook tegels zijn er in lichte en in donkere kleuren. De marmerlook tegel in combinatie met de houtlook tegel op de vloer geeft de badkamer een moderne uitstraling.

Marmerlook tegel
Houtlook tegel

Houtlook tegel

Als je graag hout in jouw badkamer wilt hebben, zijn houtlook tegels voor jou de echte oplossing. De houtlook tegel zorgt voor een warme, landelijke en robuuste uitstraling van jouw badkamer. Je zag de houtlook tegels voorheen veel op de vloer, maar tegenwoordig zijn ze ook veel te zien op de wanden. Hout is mooi te combineren met betonlook tegels of tegels in de kleur beige. Combineer houtlook tegels met betonlook tegels, zwarte kranen en douche of ga voor een badkamer met houtlook tegels op de vloer en op de wanden, met zwarte elementen en de kranen en douche in geborsteld staal. Hiermee geef je jouw badkamer een echte landelijke uitstraling.

Terrazzo tegel

Door te kiezen voor een terrazzo tegel in jouw badkamer krijgt jouw badkamer veel kleur zonder dat het te druk wordt. Je hebt de terrazzo tegel in een grove structuur, maar ook in een fijnere structuur. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. Wil je wel graag terrazzo in je badkamer, maar wil je niet al te veel kleur? Kies dan voor een terrazzo tegel in één kleur. Hierdoor heb je bijvoorbeeld een grijze tegel, maar wel met allemaal verschillende tinten grijs. Wil je het wat sprekender maken, dan kan je kiezen voor een witte tegel, met bijvoorbeeld zwart of allemaal verschillende kleuren. Als je gaat voor de terrazzo tegel op de vloer met wit sanitair dan geef je jouw badkamer een klassieke uitstraling. Maar ga je voor een terrazzo tegel op de vloer of trek je hem ook door op de wand in jouw doucheruimte? Dan krijgt jouw badkamer al gelijk een retro uitstraling.

Terrazzo tegel
Betonlook tegel

Betonlook tegel

Door te kiezen voor betonlook tegels geef je jouw badkamer een industriële en moderne uitstraling. Omdat beton een kostbaar product is, kiezen steeds meer mensen voor betonlook tegels. Betonlook tegels zijn niet alleen betaalbaar, maar zijn ook nog eens heel stevig. Er zijn verschillende tinten betonlook tegels, de meest gekozen kleur bij betonlook tegels zijn antraciet grijs en zwart. Maar je hebt de betonlook tegel ook in bruin of beige. Door de betonlook tegel te combineren met hout en de kleur zwart krijgt jouw badkamer een industriële uitstraling. Kies je ervoor om jouw badkamer volledig in een betonlook tegel te doen, dan kan dat juist ook voor een heel rustig geheel zorgen. Je kan dus alle kanten op met een betonlook tegel.

Decortegels

Zoals ik al had gezegd zijn er ook veel verschillende soorten decortegels. Decortegels zijn heel gaaf om te gebruiken, maar je doet er niet je hele badkamer mee. Dit maakt jouw badkamer veel te druk. Kies er dan bijvoorbeeld voor om een deel van jouw badkamer te doen met een decortegel. De decortegel kan je bijvoorbeeld alleen de vloer op de badkamer mee doen. Of kies er bijvoorbeeld voor om de decortegel in een nis te doen of achter jouw badmeubel. De decortegels zijn er in veel verschillende kleuren en prints. Ze zijn niet alleen uniek qua design, maar zijn ook nog eens erg sfeervol in jouw badkamer. Je ziet tegenwoordig de rechthoekige tegels veel in het visgraatpatroon. Dit zie je veel in bijvoorbeeld de doucheruimte of achter je badmeubel en zijn hierdoor echt een eyecatcher in jouw badkamer.

Decortegel

Jouw Sani4All

Ben jij benieuwd naar ons assortiment met tegels? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren! Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van de perfecte tegel die past bij jouw wensen. Wij kunnen ook nog een 3D-ontwerp voor je maken, hierin kun jij precies zien hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Ben je benieuwd naar ons advies? Maak een afspraak en onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder