Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Retro badkamer

Retro is terug van weggeweest; je ziet de stijl in iedere ruimte van het huis steeds meer terugkomen. Ook in de badkamer wordt er steeds vaker voor een retro stijl gekozen. Het creëert een nostalgische en ontspannen sfeer, precies wat je wil in een badkamer! Omdat deze stijl steeds populairder wordt, leggen we je uit wat een retro badkamer is en hoe je deze kunt creëren.

Retro badkamer

Kenmerken retro badkamer

In een retro badkamer zul je niet snel moderne elementen tegenkomen. Voornamelijk ronde vormen zijn kenmerkend voor retro badkamers. Daarnaast zie je in deze badkamers veel warme kleuren en houten elementen. Een ander belangrijk kenmerk zijn de kranen. Je zal er misschien niet direct aan denken, maar kranen hebben een grote invloed op de sfeer van de badkamer en zeker bij retro badkamers. Er wordt vaak gekozen voor messing of koperen, ronde kranen.

Kenmerken retro badkamer
Retro badkamer kenmerken

Verschillende materialen

Er zijn best wat materialen waarmee je een retro badkamer kunt creëren. Zoals we net al benoemden is hout, en dan voornamelijk teakhout, een materiaal dat veel gebruikt wordt bij het creëren van een retro badkamer. Hout zorgt voor die echte warme en nostalgische sfeer. Daarnaast zie je in deze badkamers ook vaak terrazzo en Portugese tegels verschijnen. Deze tegels zorgen voor de authentieke uitstraling van de badkamer. Andere materialen die veelvoorkomend zijn, zijn messing en koper. Deze materialen komen niet alleen terug in de kranen, maar ook in het bad of de meubels. Zo kan een kast of bad voorzien zijn van messing poten. Je kunt zelfs voor een koperen of messing bad kiezen.

Materialen retro badkamer
Kleurenpallet retro badkamer

Het kleurenpallet

Het kleurenpallet van retro badkamers is wat anders dan dat van andere badkamerstijlen. De meeste badkamerstijlen hebben een basis die bestaat uit neutrale kleuren. Bij retro badkamers bestaat de basis voornamelijk uit zachte kleuren als olijfgroen, mosterdgeel en terracotta. Ook kleuren als oudroze, okergeel en jadegroen zie je veel in deze badkamers. Deze kleuren worden wel vaak gecombineerd met neutralere kleuren, zoals wit, maar zijn meer op de achtergrond.

Badkamertrends voor de retro stijl

Je kunt je retro badkamer van verschillende badkamertrends voorzien. Zo zijn lichte pastelkleuren momenteel erg populair, denk bijvoorbeeld aan zachtroze of lichtgroen. Daarnaast wordt er veel gekozen voor koperkleurige accenten, welke we ook vaak terugzien komen in een retro badkamer. Wil je graag van jouw waskom een eyecatcher maken? Kies dan voor een gekleurde waskom! Deze zijn momenteel helemaal trendy.

Andere elementen

Naast bepaalde kenmerken en kleuren zijn er nog een aantal belangrijke elementen waarmee je een retro badkamer kunt creëren. Zo zie je dat er vaak gekozen wordt voor een ouderwetse wastafel met daaronder een kast op pootjes. Ook baden komen veel in deze badkamers voor. Er wordt dan niet gekozen voor een inbouwligbad dat op de grond wordt geplaatst, maar voor een vrijstaand bad op pootjes. Je zult in deze badkamers ook niet snel grote tegels zien, voornamelijk kleine tegels zijn kenmerkend voor retro badkamers. Vroeger waren er namelijk alleen maar tegels met een kleine afmeting, waardoor kleine tegels kenmerkend zijn voor deze stijl.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een retro badkamer en wil je graag advies over het inrichten ervan? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klanten. We brengen je wensen en behoeften in kaart en aan de hand daarvan maken we een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. Samen gaan we jouw nieuwe badkamer realiseren!

Bezoek een van onze winkels

Elementen retro badkamer