Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

De badkamer is bij uitstek een plek waar gemakkelijk schimmel kan ontstaan. Een schimmel ontstaat uit een combinatie van vocht en warmte. Deze twee elementen zijn veelvuldig aanwezig in elke badkamer. Hoe herken je schimmel en hoe kun je het voorkomen of zelfs verwijderen? Sani4All geeft in dit artikel uitleg.

Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

Hoe herken je schimmel?

Schimmel is te herkennen aan zwarte puntjes op sauswerk of op kitranden en voegen. Het kan zorgen voor een muffe, vieze geur. Naast dat het er smerig uit ziet, kan schimmel ook nog voor lichamelijke problemen zorgen. Het nemen van een douche zorgt ervoor dat er in korte tijd veel vocht in de badkamer kan ontstaan. Wanneer een oppervlak langere tijd vochtig blijft, is schimmelvorming een mogelijk gevolg.

Schimmelvorming voorkomen

Om schimmel te voorkomen, is het aan te raden de badkamer met een handdoek of een trekker af te nemen. Heb je een verwarming in de badkamer? Zet deze dan aan voor het douchen. Opgewarmde muren zorgen ervoor dat waterdamp minder snel condenseert op de muren, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Ook is het belangrijk dat er geen beschadigde voegen, kitranden en tegels in een badkamer aanwezig zijn. Repareer of vervang deze, want vocht kan er zich indringen.

Schimmel verwijderen

Heb je schimmel ontdekt in je badkamer of elders in huis, dan is het verstandig deze te verwijderen met schimmel bestrijdende reinigingsmiddelen. Dep met een spons op de schimmelplekken. Laat dit opdrogen zodat de schimmel verdwijnt. Is dit niet het geval na een dag wachten, voer dan dezelfde handeling nogmaals uit. Nadat schimmel is verdwenen, kun je het oppervlak weer overschilderen met speciale anti-schimmelverf.

Meer informatie

Kun je wel wat assistentie gebruiken bij het voorkomen of verwijderen van schimmel? Bezoek dan eens één van onze winkels om informatie te vergaren. Uiteraard kun je ook een afspraak maken met een adviseur van ons. vandaag nog contact op.

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Radiator in je badkamer

Radiatoren in je badkamer

Lees verder

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder