Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Praktische tips voor een smalle badkamer

Op Pinterest, in magazines en op websites zie je vaak dat er grote en ruime badkamers worden getoond. Maar niet iedereen beschikt over een grote badkamer. Zeker als je een smalle badkamer hebt, kan het best lastig zijn om deze zo in te richten dat de ruimte wat groter en breder oogt. Om je te helpen bij het inrichten van een smalle badkamer, hebben we verschillende praktische tips voor je verzameld.

Tip smalle badkamer

De badkamer indeling

Als je een smalle badkamer hebt, dan is de kans groot dat je deze juist wat breder wil laten ogen. Met de indeling valt of staat de uitstraling van een smalle badkamer. We zien vaak dat er geneigd wordt om de elementen in de ruimte aan de lange zijde te plaatsen, maar dan oogt de ruimte dus juist smaller. Probeer dus bijvoorbeeld de doucheruimte of het bad aan de smalle zijde van de badkamer te plaatsen. Hierdoor laat je deze wanden breder ogen en oogt direct de hele ruimte wat minder smal.

Kleurgebruik

Kleurgebruik heeft veel invloed op de ruimte, zeker als het om een smalle ruimte gaat. Donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat een ruimte kleiner of smaller oogt, iets wat je natuurlijk niet wil als je al een smalle badkamer hebt. Kies daarom voor lichte kleuren, deze zorgen er juist voor dat de ruimte groter oogt. Bij lichte kleuren denken veel mensen al snel aan wit of grijs, maar er is een stuk breder. Kleuren als beige, lichtblauw, lichtgroen of andere lichte kleuren zijn ook zeer geschikt voor een smalle ruimte.

Smalle badkamer inrichten
Inrichten van een smalle badkamer

Tegels laten doorlopen

Een van de manieren om je badkamer breder te laten ogen, is door meer diepte te creëren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar er is een hele eenvoudige oplossing voor. Door de vloertegels door te laten lopen op een van de smalle wanden, zorg je dus voor deze diepte. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij de wand waar ook de doucheruimte wordt geplaatst. In een smalle badkamer adviseren we, als de mogelijkheid er is, om te kiezen voor een inloopdouche. Je kunt dan namelijk de vloertegels door laten lopen waardoor een douchebak niet nodig is. Een douchebak zorgt voor een onderbreking van de vloer, wat de ruimte weer smaller kan doen laten ogen.

Vorm gebruik

De vormen en afmetingen van meubels, sanitair en tegels kunnen er ook voor zorgen dat je badkamer smaller of juist breder oogt. Zo kun je beter niet een heel lang badmeubel tegen de lange wand plaatsen, hierdoor lijkt de ruimte nog langer en smaller. Zoals we hierboven al benoemden, kun je de lange elementen beter tegen de korte zijdes plaatsen. Maar ook de afmetingen en vormen van de tegels kunnen een invloed hebben op de ruimte. Je zou misschien denken dat grote vierkante tegels de beste keuze zijn, maar dat is niet helemaal waar. Grote tegels zorgen er inderdaad voor dat een ruimte groter kan ogen, maar kunnen op de wanden er juist voor zorgen dat de ruimte smal oogt. Je kunt het beste kiezen voor langwerpige tegels voor zowel op de vloer als op de wanden. Door de vloertegels in de breedte te leggen lijkt de ruimte automatisch breder. Op de wanden kun je de tegels het beste liggend plaatsen, ook dan lijkt de ruimte breder. Heb je een smalle badkamer met een schuin dak of een laag plafond? Dan kun je ze ook rechtopstaand plaatsen, hierdoor oogt de ruimte hoger.

Meer informatie ontvangen?

Heb je na het lezen van de blog vragen? Of zou je graag meer advies ontvangen over het inrichten van een smalle badkamer of het ontwerpen van de badkamer? Via onze website kun je eenvoudig een afspraak maken met een van onze winkels. Onze badkameradviseurs helpen je daar graag met het ontwerpen en samenstellen van jouw smalle badkamer.

Maak een vrijblijvende afspraak

Inrichten smalle badkamer

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer aaldering nijmegen (zevenaar)

Badkamer in de jaren '30 stijl

Lees verder

Verlichting in de badkamer (1)

Verlichting in de badkamer

Lees verder

Vierkante badkamer (2)

Tips voor het indelen van een vierkante badkamer

Lees verder

Kopen van een badkamer

Waar moet je aan denken na het kopen van een badkamer?

Lees verder