Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Klassieke badkamer

Klassieke badkamers staan garant voor een unieke en sfeervolle ruimte. Deze badkamerstijl kenmerkt zich door antieke elementen en luxe details. Door hout, warme kleuren en sierlijke elementen creëer je een badkamer met die authentieke klassieke badkamerstijl. Zou je graag meer willen weten over klassieke badkamers? Je leest er hieronder meer over. Maar je kunt ook eens binnenlopen bij een van onze badkamerwinkels. Onze winkels zitten door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is.

Klassieke badkamer

De nostalgische kenmerken van een klassieke badkamer

Wanneer je denkt aan een badkamer in een klassieke stijl, denk je vast al snel aan een badkamer met hoge plafonds met ornamenten, een losstaand bad met gouden pootjes, zwart-wit geblokte patroontegels en sierlijke kranen. Maar een klassieke badkamer kun je op veel verschillende manieren inrichten. Zo zijn voornamelijk sierlijke kranen en opvallende tegels een belangrijk kenmerk. Maar deze kun je gerust combineren met wat modernere elementen, zoals een regendouche of een inbouwligbad. Daarnaast zijn klassieke badkamers vaak een kleurrijk geheel!

Vind jouw Sani4All winkel

Klassieke badkamer terrazzo
Luxe klassieke badkamer
Klassieke retro badkamer

Natuurlijk materialen in klassieke badkamers

In een klassieke badkamer zal je vooral natuurlijke materialen tegenkomen. Voornamelijk houtlook, marmerlook en terrazzo zijn materialen die veel in deze badkamers voorkomen. Waar vroeger vaak echt hout en marmer gebruikt werd, zijn er nu dus imitatiematerialen die dezelfde natuurlijke en unieke uitstraling hebben. Het voordeel ervan is dat de imitaties minder kostbaar en minder kwetsbaar zijn. Daarnaast zijn goudkleurige elementen echt kenmerkend voor een klassieke badkamer. Je zal niet snel zien dat er gekozen wordt voor Gun Metal of mat zwarte kranen.

Badkamer klassieke stijl
Roze klassieke badkamer

De kleuren van een klassieke badkamer

Het kleurenpallet van een klassieke badkamer kun je rustig erg breed noemen. Voor vloeren wordt er vaak gekozen voor kleuren als wit, beige of aardetinten. De focus wordt vaak op de wanden en het sanitair gelegd. Door de vloeren een rustige kleur te geven, komt de rest van de badkamer beter tot zijn recht. De wanden worden vaak bekleed met tegels in een opvallende kleur of met een opvallende tint. Denk bijvoorbeeld aan terrazzo tegels of roze decortegels. Tegenwoordig kun je sanitair en meubels in veel verschillende kleuren verkrijgen, maar de keuze was vroeger een stuk beperkter. In klassieke badkamers zul je dan ook vaak meubels vinden in een witte, antracieten of zwarte kleur. Het sanitair is over het algemeen wit.

Onze opgeleverde klassieke badkamers

Laat je inspireren

Klassieke badkamertrends

We horen je denken: trends in een klassieke badkamer? Ja, het kan! Er zijn dit jaar namelijk verschillende trends die goed passen bij de kenmerken van een klassieke badkamer. Neem bijvoorbeeld koperkleurige accenten, die op dit moment een echte trend zijn. Of aan travertin tegels, welke een klassieke en natuurlijke uitstraling hebben. Je kunt dus trends toevoegen aan jouw klassieke badkamer, zonder dat de authentieke uitstraling ervan verloren gaat.

Klassieke badkamertrends 2024

Een klassieke badkamer creëren

Als je een klassieke badkamer gaat samenstellen is het aan te raden om te beginnen met het kleurenpallet van je nieuwe badkamer. Welke kleuren trekken je aan en welke kleuren combineren mooi bij elkaar? Daarna kun je bepalen hoe je deze gaat toepassen in je badkamer. Zo kun je voor uitgesproken tegels kiezen en dit combineren met wat ingetogener sanitair, maar het kan ook juist andersom. Zo kun je terrazzo tegels met een opvallende kleur tegels en wit sanitair kiezen. Of juist gaan voor een opvallend bad met pootjes en echte klassieke kranen en de tegels wat rustiger houden. Zo zijn er dus veel verschillende mogelijkheden als je een klassieke badkamer samenstelt. Je kunt dus de klassieke badkamer creëren die helemaal bij je past!

De klassieke badkamerstijl combineren

Een klassieke badkamer is niet met alle badkamerstijlen te combineren. Dit heeft te maken met de uitgesproken kenmerken van deze badkamerstijl. Zo zul je niet snel een combinatie zien met een tijdloze of moderne badkamer. Je kunt wel tijdloze of moderne kenmerken toevoegen aan deze badkamers, maar een combinatie van deze stijlen zorgt voor een rommelig geheel. Een combinatie die je wel kunt maken is een klassieke badkamer met design kenmerken. Een design badkamer heeft vaak ook uitgesproken kleuren en elementen, waardoor dit goed past bij de klassieke stijl. Ook de combinatie met een luxe badkamer werkt goed. Door te kiezen voor een klassieke badkamer met goudkleurige elementen geef je je badkamer al snel een luxe touch. We snappen dat het best lastig kan zijn om te bepalen welke stijlen bij je passen en welke je met elkaar kunt combineren. Bezoek gerust eens een van onze badkamerwinkels om je te laten adviseren. Onze adviseurs helpen je graag!

Klassieke badkamer combineren

Inspiratie voor je klassieke badkamer

Als je op zoek bent naar een complete badkamer, dan weet je wellicht al precies hoe jouw klassieke droombadkamer eruitziet. Of wil jij je toch eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo ontdek je eenvoudig wat bij jou en je badkamer past. Iedere badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat begrijpen wij maar al te goed. Dit is dan ook terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs over de laatste badkamertrends. Als je graag wilt weten hoe je droombadkamer eruit komt te zien met de trends die jij mooi vindt, dan ontwerp je eenvoudig je eigen badkamer met onze laagdrempelige 3D-planner. Hierin krijg jij een perfect beeld van het eindresultaat.

Montage van een klassieke badkamer

Bij Sani4All zijn we er om je compleet te kunnen ontzorgen. We helpen je als eerst met het ontwerpen en uitzoeken van je klassieke badkamer. Hiervoor bieden wij zowel A-merken als huismerken tegen de scherpste prijs en voor de hoogste kwaliteit. Hierdoor hebben we voor iedereen een passend aanbod. Heb je een badkamer uitgezocht die helemaal bij je past? Dan zorgen wij ook voor de montage en plaatsing van jouw badkamer. Onze vakmensen gaan pas naar huis als ze honderd procent zeker weten dat alles werkt en dat alles naar wens is. Onze monteurs zijn echte experts die jouw complete badkamer op de juiste manier installeren. Zo weet jij zeker dat je optimaal kunt gaan genieten van je nieuwe badkamer!

Persoonlijke klassiek badkameradvies

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw klassieke droombadkamer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels om jou van persoonlijk advies te voorzien. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen, welke smaak je ook hebt. We zeggen weleens: “Zoveel mensen, zoveel wensen”. Daarom staan jouw wensen voor ons voorop. Met jouw wensen, budget en ruimte in hun achterhoofd geven wij onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Zo creëren we samen met jou dé perfecte klassieke badkamer.

Gratis adviesgesprek