Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Minimalistische badkamer

Hou je van een strakke en opgeruimde ruimte? Zijn printjes, tierelantijntjes en felle kleuren niets voor jou? Dan is een minimalistische badkamer jou op het lijf geschreven. Deze badkamers hebben een strakke en opgeruimde uitstraling, waar je na een lange dag heerlijk in tot rust kunt komen.

Kenmerken minimalistische badkamer

Het belangrijkste kenmerk van een minimalistische badkamer is de manier van het inrichten van de ruimte. Deze ruimtes staan namelijk niet vol met meubels en je zult er geen drukke accessoires vinden.  De inrichting van de ruimte is summier te noemen, maar biedt wel voldoende opbergruimte zodat er geen rommel kan ontstaan. Daarnaast wordt er in een minimalistische badkamer niet voor felle kleuren en drukke prints gekozen, maar voor zachte en lichte kleuren.

Materialen

De materialen die je in minimalistische badkamers ziet zijn verschillend. Vooral de combinatie van de kleuren en materialen maakt deze ruimtes minimalistisch. Zo zijn de kranen vaak van rvs of zwart en is het sanitair wit. De materialen hebben dus geen uitgesproken uitstraling, maar moeten ervoor zorgen dat de rust van de ruimte behouden blijft. Denk bijvoorbeeld aan houtlook, marmerlook of een kunststoffen meubel in een ingetogen kleur. De manier van combineren zorgt voor de uitstraling van de ruimte. Je hoeft dus echt niet voor een volledig witte badkamer te kiezen!

Minimalistische badkamer
Minimalistische badkamer inrichten

Het kleurenpallet

Vaak wordt gedacht dat minimalistische badkamers wit zijn, maar er zijn ook andere kleuren die hetzelfde effect hebben. Het gaat hierbij voornamelijk om lichte en natuurlijke kleuren, als zand, beige en lichtgrijs. Net zoals de materialen, hebben ook de kleuren in deze badkamers geen uitgetogen uitstraling. Daarnaast bestaat het kleurenpallet van deze badkamers maar uit een beperkt aantal kleuren. Hoe meer kleuren je kiest, hoe minder minimalistisch de badkamer wordt. Je kunt gerust kiezen voor twee zandtinten in combinatie met een houtlook meubel. Maar als je een minimalistische badkamer wil kun je de combinatie van vier felle kleuren en gekleurd sanitair beter achterwegen laten.

Badkamerstijl samenstellen

We benoemden al dat de samenstelling van verschillende elementen, kleuren en materialen bepalend is voor het creëren van een minimalistische badkamer. Hoe stel je de badkamerstijl dan samen? Begin met het kleurenpallet, welke kleuren trekken je aan? Deze vormt je leidraad in het uitkiezen van de materialen. Je kunt voor jezelf op een rijtje zetten welke verschillende kleuren je wil gaan gebruiken en welke elementen welke kleur moet krijgen. Vervolgens kun je hiervan een 3D-ontwerp maken. Zo kun je precies zien of jouw samenstelling het gewenste resultaat geeft. Is de ruimte wat te druk geworden? Probeer dan of elementen weg te laten of voor minder verschillende kleuren te kiezen. Vaak zijn deze twee punten namelijk de oorzaak van een te druk ogende ruimte. Daarnaast is voldoende opbergruimte essentieel. Als je je spullen niet kwijt kunt kan de ruimte nog zo rustig zijn, maar zorgen rondslingerende spullen voor een drukke uitstraling.

Minimalistische badkamertrends van 2024

Wil je graag dat jouw minimalistische badkamer aan de trends van 2024 voldoet? Er zijn verschillende badkamertrends die je kunt toepassen bij deze badkamerstijl. Zo zijn zachte en neutrale tinten in de badkamer op het moment heel populair. Denk bijvoorbeeld aan beige of taupe. Daarnaast is het echt een trend om je interieur heel netjes te houden en je spullen stijlvol op te bergen. En laat die opgeruimde uitstraling nu net perfect bij de minimalistische badkamerstijl passen!

Minimalistische badkamer combineren

Er zijn verschillende badkamerstijlen die je kunt combineren met andere badkamerstijlen. Zo zien we geregeld een combinatie van een moderne badkamer met luxe elementen of een badkamer met een landelijke uitstraling en industriële accessoires. De mogelijkheden om een minimalistische badkamer te combineren met een andere badkamerstijl zijn wat kleiner. Deze badkamerstijl heeft namelijk vrij uitgesproken kenmerken. Je kunt een minimalistische badkamer wel combineren met een moderne of juist tijdloze stijl. Een moderne badkamer staat bekend om de strakke lijnen. Een tijdloze badkamer is vaak wat basic ingericht.

Tijdloze minimalistische badkamer

Meer inspiratie op doen?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze badkamerstijl? Of wil je liever nog wat meer inspiratie op doen voor je nieuwe badkamer? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie. Zo vind je er opgeleverde badkamers van onze klanten en de laatste tips & trends. Wil je liever in een van onze winkel je laten inspireren? Dan kan dit natuurlijk ook. Je vindt daar verschillende badkameropstellingen in alle kleuren en stijlen en voor alle budgetten. We bieden bij Sani4All namelijk badkamers voor iedereen!

Vind jouw Sani4All winkel