Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Nostalgische badkamers

Als er één badkamerstijl garant staat voor sfeer, beleving en gezelligheid, dan is het wel de nostalgische badkamerstijl. In deze ruimtes vind je authentieke kranen, opvallende tegels en prachtige accessoires. Wil je graag meer weten over nostalgische badkamers? Kom dan gerust eens naar een van onze badkamerwinkels. Onze adviseurs helpen je daar graag verder.

De kenmerken van een nostalgische badkamers

De nostalgische badkamer wordt vaak verward met de retro stijl of klassieke badkamers. Maar deze badkamerstijl is toch net even anders. Waar je bij retro badkamers veel felle en uitgesproken kleuren ziet, is dit bij nostalgische badkamers veel minder. Deze badkamerstijl bevatten wel degelijk klassieke elementen, maar deze stijl nijgt meer naar de victoriaanse stijl en Art Deco. Een nostalgische badkamer hoeft ook helemaal niet ouderwets te zijn. Er zijn veel verschillende producten die de voordelen hebben van moderne materialen, maar wel een nostalgische uitstraling hebben.

Nostalgische badkamer
Badkamer nostalgische stijl

De warme materialen in een nostalgische badkamer

Hout(look), marmerlook en keramiek zijn de materialen die je voornamelijk in een nostalgische badkamer terug zult vinden. Voornamelijk donker houtlook is voor de meubels erg populair, dit benadrukt echt het authentieke en warme gevoel van deze badkamerstijl. Keramiek zal je vooral terugvinden in het sanitair, bij een nostalgische badkamer zie je eigenlijk altijd de keuze voor wit sanitair. De baden willen nog wel eens koperkleurig of een andere opvallende kleur zijn. Materialen met een mat zwarte of Gun Metal kleur zul je in deze ruimtes niet terugvinden. De accenten zullen voornamelijk goudkleurig, koperkleurig of van rvs zijn.

De perfecte nostalgische badkamer kleuren

Waar je bij een klassieke badkamer een bond kleurenpallet kunt vinden, zijn nostalgische badkamers qua kleurgebruik toch wat meer ingetogen. Pastelkleuren als zachtroze, lichtblauw en zachtgroen zijn populaire kleuren die gecombineerd worden met zwart, wit of beige. Deze badkamers hebben dus een wat zachter kleurenpallet, waardoor er een hele warme uitstraling ontstaat. Vaak wordt er wel gekozen voor opvallende decortegels of tegels in een bijzondere kleur. De combinatie met het witte sanitair en de houtlook meubels behouden dan de rustige sfeer.

De trends voor een nostalgische badkamer

Bij een nostalgische badkamer denk je misschien niet aan een ruimte vol met de laatste trends. Toch zijn er een aantal badkamertrends in 2024 die perfect passen bij de kenmerken van een nostalgische badkamer. Neem bijvoorbeeld travertin tegels, deze zijn helemaal trendy dit jaar en versterken de authentieke sfeer van deze badkamerstijl. Een andere badkamertrend die goed past bij deze badkamerstijl, is de keuze voor koperkleurige accenten. Koper creëert een klassieke en warme uitstraling in de badkamer, wat goed aansluit op deze stijl.

Jouw nostalgische badkamer creëren

Bij een nostalgische badkamer heeft vaak of de vloer of de wanden een uitgesproken uitstraling. Voordat je de badkamer gaat samenstellen is het dus goed te bedenken wat je er graag uit wil laten springen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een authentiek zwart witte vloer en dit combineren met witte wandtegels. Maar je kunt ook gaan voor pastelkleurige decortegels en dit combineren met bijvoorbeeld wit of beige. De meubels in een nostalgische badkamer hebben vaak een houtlook of zijn van massief hout, kunststof was er immers in die tijd nog niet. Je kunt de meubels vervolgens combineren met wit sanitair. Want ook gekleurd sanitair is iets van de laatste jaren. Als laatste voeg je de kranen toe aan de badkamer, een element die bij deze badkamerstijl een belangrijke rol speelt. Kies voor goudkleurige of rvs-kranen met een prachtige authentieke uitstraling.

Nostalgisch bad badkamer

Maak jouw vrijblijvende afspraak

Ben je helemaal overtuigd dat een nostalgische badkamer de stijl voor jou is? Maak dan snel een afspraak bij een van onze winkels. Daar gaan we samen met jou je nostalgische droombadkamer samenstellen. Onze winkels bevinden zich door heel Nederland waardoor er altijd wel een in de buurt is. Zien we je daar?

Maak een afspraak