Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Engelse badkamer

De klassieke stijl komt is een tijd weggeweest, maar lijkt weer steeds populairder te worden. Een badkamerstijl die daar goed bij past is de Engelse badkamer, deze hebben een klassieke en authentieke uitstraling. De stijl van deze badkamers stamt af van het victoriaanse tijdperk en hebben dus ook veel van de victoriaanse stijl weg.

De kenmerken van een Engelse badkamer

De Engelse badkamerstijl heeft veel weg van de klassieke stijl. Net zoals bij klassieke badkamers zie je bij Engelse badkamers kleurrijke tegels, authentieke kranen en opvallende badmeubels terug. Je zult dus niet snel zien dat er bij een Engelse badkamer gekozen wordt voor mat zwarte kranen, een strak inbouwligbad en een moderne doucheruimte. Daarnaast zul je zien dat er veel sierlijke vormen en details gebruikt worden, deze zijn echt kenmerkend voor de Engelse stijl.

Lichte Engelse badkamer
Badkamer Engelse stijl

Engelse badkamer materialen

Bij het samenstellen van een Engelse badkamer zal er voornamelijk voor natuurlijke materialen gekozen worden. Voornamelijk houtlook, natuursteen en marmerlook komen vaak voor. Waar houtlook bij andere badkamerstijlen vaak in meubels terugkomen, zie je bij deze badkamerstijl ook vaak de keuze voor houtlook tegels. Er wordt dan voor een donkere houtkleur, zoals notenhout gekozen, deze kleuren benadrukken de Engelse uitstraling van de badkamer.

Kleuren Engelse badkamer

Bij klassieke badkamers zie je vooral opvallende kleuren zoals oranje, groen en roze. Ook bij Engelse badkamers wordt er vaak voor kleur gekozen, maar dan vooral pastelkleuren. Deze zijn typerend voor de Engelse stijl. Je zal in deze badkamers vaak lichtroze, zachtblauw en lichtgroen tegenkomen. Dit wordt gecombineerd met kleuren als beige, zwart en wit. De Engelse badkamerstijl is qua kleurgebruik dus wat meer ingetogen dan de klassieke badkamer.

Een Engelse badkamer creëren

Het samenstellen van een badkamer kan best lastig zijn, zeker bij zo’n uitgesproken badkamerstijl als de Engelse badkamer. Je hebt een brede keuze uit verschillende kleuren en materialen. Begin daarom bij de basis van de ruimte, de tegels. De tegels bepalen namelijk voor een groot deel de stijl van jouw Engelse badkamer. Bij Engelse badkamers zie je vaak een combinatie van tegels met een kleur, houtlook tegels en tegels met een ingetogen kleur zoals wit. Vervolgens kun je het sanitair en het meubilair uitzoeken. Typisch Engels zijn een opvallend hout(look) badmeubel en een vrijstaand bad op pootjes. Het overige sanitair heeft vaak een witte kleur, waardoor de badkamer ook niet te druk gaat ogen. Als laatste voeg je er de kranen aan toe, welke bij een Engelse badkamer vaak een authentieke uitstraling hebben. Zou je graag advies willen ontvangen over het samenstellen van jouw Engelse badkamer? Kom dan gerust eens naar een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs helpen je daar graag verder. De koffie staat voor je klaar!

Maak een afspraak

Engelse badkamers